پروپیونات کلسیم
نمک کلسیم اسید پروپانوئیک، به عنوان یک ماده نگهدارنده در نان و سایر محصولات نانوایی یا شیرینی پزی جهت جلوگیری از رشد باکتری و کپک مورد استفاده قرار میگیرد. پروپیونات کلسیم با فرمول شیمیایی C6H10CaO یک افزودنی غذایی است که مانند اسید پروپیونیک و پروپیونات سدیم به عنوان نگهدارنده در مواد غذایی و مواد خوراکی استفاده می شود. پروپیونات کلسیم پرکاربرد ترین ماده ضد میکروبی در صنعت پخت است که در تولید نان، کیک، کلوچه، انواع محصولات آردی و تولید محصولات لبنی به کار برده می شود. هم چنین به طور طبیعی در محصولاتی مانند کره و پنیر ایجاد می شود. این ماده از رشد باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می کند موجب افزایش عمر محصولات غذایی می شود و بر عکس بنزوات سدیم نیازی به محیط اسیدی ندارد.
کاربردها
پروپیونات کلسیم به خصوص مانع از رشد کپک باسیلوس مزنتراک شده که به طور معمول موجب فساد غذا میشود.
همانطور که در بالا ذکر شد، از آن در محصولات نانوایی یا قنادی مانند نان، کلوچه، کیک، شیرینی و غیره استفاده میشود تا تاریخ مصرف یا ماندگاری آنها افزایش یابد.
پروپیونات کلسیم میتواند به طور طبیعی در برخی پنیرها و کرهها به عنوان مواد غذایی تخمیر شده تولید کننده این ترکیب وجود داشته باشد.
آن را به گوشت فرآوری یا کنسرو شده، کیک، محصولات لبنی، آب پنیر پرورده و غیره میافزایند.
از آن در تنقلات، خامه روی کیک، ژلاتین، پودینگ، خمیر تازه، رویه پیتزا، نوشیدنیهای غیر الکلی، مربا و ژله استفاده میکنند.
استفاده از پروپیونات کلسیم در غذاها در مقادیر کم (معمولاً در 1ر0 تا 4ر0 درصد) همانطور که تولید کنندگان از آن استفاده میکنند، به دور نگاه داشتن باکتری و کپک کمک میکند. این ترکیب غیر سمی است و به طور کلی آن را بی خطر به حساب میآورند.
این ترکیب در هیچ بافتی از بدن انباشته نمیشود. هنگامی که آن را از طریق غذا مصرف میکنید، بدن کلسیم را از اسید پروپیونیک جدا میسازد. این اسید سپس مانند سایر اسیدهای چرب متابولیزه میشود.
پروپیونات کلسیم به تنباکو و غذای دام افزوده میشود به این دلیل که مانع از رشد کپک و سایر میکروارگانیسمها در آنها میشود.
آن را به غذای گاو میافزایند به این دلیل که از ابتلاء گاو به تب شیر جلوگیری میکند. همچنین کلسیم اضافی برای گاو فراهم میسازد.
گرید :
صنایع غذایی
کاربرد پروپیونات کلسیم:
غلات و نان از اصلی ترین مواد غذایی در اکثر نقاط کره زمین می باشند و بیش از نصف خوراک انسان ها را تشکل میدهد
این ماده با جلوگیری از رشد کپک ها، فساد محصولات آردی را در کوتاه مدت به تعویق می اندازد .
این ماده در فرآورده های گوشتی و محصولات لبنی کاربرد دارد اما محدود به این موارد نمیشود و از آن در تنقلات، خامه روی کیک، ژلاتین، پودینگ، خمیر تازه، رویه پیتزا، نوشیدنیهای غیر الکلی، مربا و ژله استفاده میکنند.
از آن جا که مانع از رشد کپک و سایر میکروارگانیسم ها می شود؛ به تنباکو و غذای دام افزوده میشود.
افزایش آن به غذای گاو به این دلیل است که از ابتلاء گاو به تب شیر جلوگیری میکند؛ هم چنین کلسیم اضافی برای گاو فراهم می کند.
پروپـیـونـات کلـسیـم آنتی باکتریال و ضد کپک بوده و بر روی باکتری ها بسیار موثر است.
در غلظت پایین به کار گرفته می شود و به آسانی در آب حل می شود و بـه عـنـوان نگهدارنده طیف وسیعی از bacillus subtilis را کنترل می کند.
در طول زمان نگهداری ثابـت باقی می ماند و فاقد اثرات مخرب بر روی قالب و تخمیر است و قابلیت استفاده به صورت خـشـک را دارد.
و به خوبی در بدن انسان مورد هضم قرار می گیرد و در هیچ بافتی از بدن انباشته نمیشود. هنگامی که آن را از طریق غذا مصرف میکنید، بدن کلسیم را از اسید پروپیونیک جدا میسازد. این اسید سپس مانند سایر اسیدهای چرب متابولیزه میشود.
این ترکیب غیر سمی است و به طور کلی آن را بی خطر به حساب میآورند.
جهت خرید به فروشگاه مراجعه کنید.