بوتیل هیدروکسی تولوئن
جامد کریستالی بی رنگ، بی بو، غیر قابل حل در آب و محلول در چربی ها و حلال های غیر قطبی می باشد. این ماده از مشتقات فنول بوده و با حذف رادیکال های آزاد به عنوان آنتی اکسیدان در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. فیتوپلانکتون ها و جلبک های سبز نیز بوتیشل هیدروکسی تولوئن تولید می کنند.
سنتز بوتیل هیدروکسی تولوئن
در صنعت BHT توسط واکنش پارا کرزول ( 4-متیل فنل) با ایزوبوتیلن (-2متیل پروپن) که با اسید سولفوریک کاتالیز می شود به دست می آید.
کاربردهای بوتیل هیدروکسی تولوئن
BHT به طور گسترده ای به عنوان آنتی اکسیدان در محصولات آرایشی و بهداشتی، دارویی، لاستیک، روغن ترانسفورماتور الکتریکی و مایعات شراب سازی به کار می رود. همچنین به عنوان افزودنی مواد غذایی، افزودنی صنعتی، آفت کش ها، پزشکی، دامپزشکی، صنایع چسب، مرکب و رنگ، لاستیک و پلاستیک و به عنوان افزودنی در سوخت جت ها استفاده می شود. BHT در درجه اول به عنوان یک افزودنی مواد غذایی آنتی اکسیدان استفاده می شود. اکسیداسیون چربی ها از مهم ترین دلایل فساد موادغذایی به حساب می آیند که بر روی رنگ، طعم، بافت و ارزش تغذیه ای اثر منفی می گذارند. در غذاها این واکنش ها می تواند منجر به فساد و از دست رفتن ارزش تغذیه ای نابودی ویتامینهای ضروری و ایجاد ترکیبات سمی و محصولات رنگی شود.
جهت خرید به فروشگاه مراجعه کنید.